Különbözeti vizsgák a felnőttoktatási tagozaton – 2023. március

Kedves Tanulók!

Február 13-tól egyéni határozat formájában minden tanulót értesítünk a különbözeti vizsgán érintett tantárgyairól.

A felnőttoktatási tagozaton a különbözeti vizsgák az alábbi időpontokban lesznek:

  • írásbeli/gyakorlati vizsgák: 2023. március 20-23. között 
  • szóbeli vizsgák: 2023. március 27-30. között 

Digitális kultúra esetében megosztott időpontok lesznek. Különböző időpontban lesz a vizsga az FI, FD és az FA osztályos tanulóknak. 9. évfolyamos biológia esetében megosztott időpont lesz. Különböző időpontban lesz a vizsga az FI, FD és az FA osztályos tanulóknak.

Az írásbeli és szóbeli vizsgák beosztása:

A szóbeli és gyakorlati vizsgák esetében a megadott időtartam teljes időszakában elérhetőnek kell lennie a vizsgázóknak.

Az írásbeli vizsgák 60 perc hosszúak, a szóbeli vizsgák esetében a helyben nyilvánosságra hozott beosztás szerint történik a vizsgáztatás.

A vizsgák kezdete előtt legkésőbb 30 perccel korábban kell megjelenni a vizsgahelyszínen arra alkalmas öltözetben. A vizsgázónak kérésre igazolnia kell a személyazonosságát, így mindenki ennek megfelelően készüljön.

A vizsgák időpontja kötött, aki nem nem jelenik meg a vizsga írásbeli vagy szóbeli részén, annak a vizsgája sikertelen. 

A tematikák esetében, ahol szükséges megjelőlésre került, hogy a „régi NAT=NAT2012” vagy az „új NAT=NAT2020” szerint képzésre vonatkozik. A 9-11. évfolyamra járó tanulókra az „új NAT”, míg a 12. évfolyamra járó tanulókra a „régi NAT” vonatkozik. Ahol nem került megjelőlésre ott bármelyik évfolyamra járó tanulók esetében egységes a tematika.

A felkészüléshez ezen a linken keresztül érhetőek el az idei tanévben érvényes nyilvános tematikák.

Mindenkinek sok sikert a felkészüléshez.